Bokbussen ger inte upp

Genom åren har Sundsvalls stadsbibliotek kört sin bokbuss till Holmbygden en gång i månaden. För något år sedan gjordes verksamheten om och man tog bort de sena kvällsturerna men utökade i gengäld den tid man stod vid skolan i Anundgård. Trots att skolan f.n. bedriver sin undervisning i Liden, kommer bokbbussen att fortsätta att besöka Anundgård – bokbussen är till för Alla Holmbor.

Plats och tid: Vändplan vid skolan, onsdagar 10.30-12.00. 10/10, 7/11, 5/12.
”Förskolan är ju kvar och vi vill ju fortsätta att ge en bra service till de som bor i bygden och vill låna böcker”, säger Janken Åkerström och Birgitta Ingebrand som jobbar på bokbussen. ”Vi har sett en ökning av besökare som inte kommer från skolan eller förskolan sedan vi utökade tiden”. ¨

Förutom Anundgård stannar även bussen till i Sulå, Hällingen, Sunnansjö, Vike, Loviken och Åsen. Vill du att bussen skall stanna till på något mer ställe? Bokbussen har gott om tid på sig runt Holmsjön. Så har du behov eller förslag på något mera stopp är du är varmt välkommen att höra av dig på 060-19 18 28 eller bokbussen@sundsvall.se.

Bokbussen är ett rullande folkbibliotek som finns till för alla medborgare.
Den har ca 3500 titlar med sig på varje tur i form av romaner, deckare och fackböcker för alla åldrar. Det finns ljudböcker att låna och en mediajukebox där man fritt kan ladda ner böcker i MP3-format. Saknar bussen en bok du vill låna så kan du, utan kostnad, beställa den från ett annat bibliotek till nästa tur.

Vill du låna något speciellt?
Ring bokbussens personal eller barn- och ungdomsbiblioteket i förväg på 060-19 18 28. Så vi säkert tar de med det du vill låna. Du kan även beställa böcker i förväg via mail: bokbussen@sundsvall.se Saknar du lånekort så ordnar vi det direkt, på plats, i bussen.

Bokbussens turlista för Holm, Liden, Kovland och Indal:
sundsvall.se/Uppleva-och-gora/Bibliotek/Bokbussen/Bokbussens-turlistor—Nordvast/

Kontakt
Bokbussen:
070-660 42 32, bokbussen@sundsvall.se
Barn- och ungdomsbiblioteket:
060-191828, barnbiblioteket@sundsvall.se
Bibliotekarie Birgitta Ingebrand,
chaufför/biblioteksassistent Jan Åkerström.

Detta nyhetsinslag är baserat på ett inskickat
nyhetsförslag, vilket vi tacksamt tar emot.

Skicka gärna ditt nyhetsförlag här du med! 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *