Migrationsverket besiktar idag inför asylboende i Holm

Senaste nytt:
4/10 Sundsvall Tidning: Hus i Holm synat för flyktingar
4/10 SVT Mittnytt: Se reportage från dagens besiktning i Anundgård, Holm.
Titta på inslaget i Mittnytt 5/10 2013.


De annars så misskötta och förglömda fastigheterna storstädas plötsligt inför dagens platsbesiktning av Migrationsverket.

Sedan igår har det pågått febril aktivitet vid de så kallade ”Skandalhusen” i Anundgård. Den annars meterlångt oklippta gräsmattan vid Pensionärshemmet röjs, det har storstädats och ytskikten finputsas. Allt för att Migrationsverket idag gör sin platsbesiktning inför en direktupplandling av tillfälliga asylboenden. Verket har alltså gått vidare i urvalsprocessen med företaget Aros Energideklarationer.

Detta till trots alla skriverier i tidningar, intervjuer i radio och SVT Mittnytts reportage som skildrade hur det aktuella bolaget Aros Energideklarationer AB har flertalet oegentligheter och kopplingar till den flerfaldigt dömde Johan Stendahl. Bland annat berättade man i reportaget hur företaget sökt anbud för en fastighet de varken äger, hyr eller har tillträde till.

Migrationsverket..
Migrationsverket har inte svarat på alla de upplysningar de fått kring denna härva och har inte gett intryck av att de tagit till sig av informationen.

10/9: Läs mer i tidigare nyhet och se Mittnytts TV-inslag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *