Holm Fiber Ekonomisk förening

Välkommen att påverka utvecklingen i landsbygden och fram för allt i din hemby.

Vi vill presentera det arbete som pågår att se till att vår hembygd får tillgång till det livsviktiga bredbandsnätet för att vår hembygd ska kunna fortsätta att leva och utvecklas i framtiden. Låt oss vara med att ge våra barn och barnbarn och även andra en möjlighet att leva och bo i vår vackra hembygd.

I början av oktober 2013 bildades Holm Fiber Ekonomisk förening som driver projektet. Arbetet är inriktat på att erbjuda byar fastigheter och andra verksamheten runt Holmsjön i östra Jämtland och västra Medelpad att ingå i projektet. Styrelsen består av personer som i stort sett har knytning till alla de byar som är målgrupp för arbetet.

Vi har nu passerat starten och det som nu pågår är ett samtal med några systemleverantörer där vi i styrelsen ska bestämma oss för vem som ska få förtroendet att genomföra projektet. Projektet går även ut på att hos bl.a. Länsstyrelsen och Jordbruksverket ansöka om bidrag för att utveckla vår landsbygd.

Vi erbjuder er alla som bor eller har andra typer av fastigheter eller verksamheter runt Holmsjön att vara med i projektet. Föreningen består av alla de fastigheter som har anmält sitt intresse och betalar medlemsavgift och årsavgift till föreningen. Medlemsavgiften är på 100:- och årsavgiften är 100:- dvs sammanlagt 200:-. För närvarande har vi 115 fastighetsägare i föreningen så uppslutningen är god och vi är positiva inför framtiden med arbetet.

OBS! När ni går med i föreningen förbinder ni er inte att vara med och slutföra projektet utan när ni inte längre vill vara med och vill gå ur så återfår ni medlemsavgiften men inte årsavgiften för den är de medel som vi använder oss av i planerings och projekteringsarbetet. Det enda ni riskerar med att vara med är 100:-.

Vårt erbjudande är att alla ska kunna vara med. När arbetet kommit så långt att vi kan erbjuda en lösning kommer alla i föreningen att samlas och då erbjudas ett förslag på lösning både gällande ekonomiskt upplägg samt själva genomförandet av arbetet. I det läget tar varje medlem ett beslut om att antingen vara med och få bredband installerat eller avböja och kliva av föreningen och återfå sin medlemsavgift.

Prata med grannar vänner fritidshusägare m m och se till att alla får möjlighet att vara med.

Vi kommer att kontinuerligt lägga ut information bl a på vår Facebook sida och andra forum som är aktuella. Vi vill att ni sprider och delar den här informationen. Vill ni komma i kontakt med oss kan ni skriva på vår mail-adress holmfiber@gmail.com eller ringa någon i styrelsen eller våra kontaktpersoner, kontaktuppgifterna kommer vi att komplettera med senare.

För styrelsen genom
Stefan Edin
073-070 34 40

Anmälan (för nya intressenter eller komplettering av uppgifter):
Efter önskemål kan man nu även anmäla sitt intresse till ”bredbandsgruppen” online. Fyll i så mycket uppgifter som möjligt.
* = obligatoriskt fält
Ange "Bostad" om någon finns folkbokförd på fastigheten.
Det går även att mejla ovanstående uppgifter till info@holmbygden.se.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *