Stormöte på söndag om rivning av skolan

Anundgårds skola i vinterskrud, kanske för sista gången.
Anundgårds skola i vinterskrud, kanske för sista gången.

Efter att skolgången flyttats pga lärarbrist 2012 sade Barn o. utbilbildning ifjol upp hyresavtalet. Nu har Drakfastigheter som äger Anundgårds skola Lektionssal på Anundgårds skola.ansökt om rivningslov. Innan blykulan släpps genom väggarna ges dock byborna här en chans att informeras och säga sitt på ett stormöte på söndag, kl. 1800 på församlingshemmet. Kan fastigheten övertas på något sätt och räddas? Vad kan göras med den? Möjligheter på kort och lång sikt? Förslag, fundringar och idéer välkomnas!

Se även, ST 21/1:Anundgård skola riskerar att rivas

Sundsvalls kommun.Hans-Åke Oxelhöjd, fastighetsstrateg på Sundsvalls kommunledning kontaktade HBU häromdagen. Han tyckte att det var viktigt att ha en dialog med byborna i Holm och vill därför komma upp och vara med på mötet. Medföljer gör även Hans Forsberg (C) och Bodil Hansson (S). En god möjlighet att framföra synpunkter till kommunledningen.

Vikestafetten, årligt skidarrangemang i Vike.På femiotalet lades Vike skola ned, men ändå bevarades byggnaden. Först stod byggnaden tom i 10-15 år. Därefter livnärde sig dock Holms Sportklubb under flera decennier genom bingoverksamheten där. Vike ideella förening har årligen arrangerat skidstafetter och fortfarande utgör byggnaden en samlingslokal för födelsedagar, fester m.m.
Prisutdelning i Vike skola..
.
Att ha Anundgårds skola kvar kanske också kan öppna för framtida möjligheter i Holm?
.
.
.
.
Se vybilder från skolan

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *