HBU ordnade möte med bybor och kommunledning på fullsatt församlingshem

Fullsatt på församlingshemmet vid stormöte.
Hans-Åke Oxelhöjd, fastighetsstrateg i tjänstemannaldening berättar om läget med Anundgårds skola idag. Rivning är ett alternativ, men den absolut sista utvägen.

På söndagskvällen ordnade HBU ett möte om skolan med byborna om Anundgårds skola och dess rivningshot på ett fullsatt församlingshem. Även kommunledning representerade av både kommunfullmäktige och tjänstemannaledning närvarade på eget initiativ och sade sin syn på skolan.

HBU berättade först om föreningsverksamheten i Holm och vad som är på gång i bygden. Efter en varm kopp kaffe diskuteras sedan läget med skolbyggnaden och dess framtid. Såväl byborna som kommungästerna gavs chans att uttala sig öppet om vad de tyckte om en eventuell rivning. Och vad som stod klart efteråt var en enighet om att en rivning var den absolut sista utvägen. Dessförinnan skall kommunen se vad de kan stötta bygden med vid ett eventuellt övertagande, samt ha ett fortsatt samarbete med HBU och byborna om dess framtid. Förslag och synpunkter är varmt välkomna till oss!
Tack alla närvarande och ett extra tack till alla nya medlemmar som vill stötta vårt arbete! Bli gärna medlem du med och stötta vårt arbete!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *