ICA-butiken i Liden till salu – macken likaså

Pelle på ICA har bestämt sig för att sälja - någon ICA-butik blir det därmed inte mer.”En sorg för bygden”, så lyder en utan kommentarerna på Facebook till ICA-lidens tillkännagivande om försäljning häromdagen. Idag skriver Sundsvalls Tidning om butiken som nu alltså är till salu. Och som om det inte vore nog är macken samtidigt också ute till salu. 

ICA försvinner
I 13 år har Per Norlander drivit ICA Nära i Liden, men nu har han bestämt sig för att prova något nytt. Han konstaterar även att konkurrensen är tuff idag gentemot de stora handlarna i Sundsvall. ICA har samtidigt meddelat att det inte kommer att skriva avtal med någon ny ägare. Därmed blir de kvar, så länge Per kämpar på. Per håller dock för närvarande på kollar efter någon ny kedja som vill ta över med någon entreprenör och hoppas att det kan bli klart till hösten.

Likaså står samtidigt Lidenmacken till salu på andra sidan vägen mitt i Liden.Macken samtidigt till salu –
”en väckarklocka – att fler skall stödja de lokala”.

Som om det inte vore nog, så är nu också macken på andra sidan vägen till salu sedan en tid. ST intervjuar Frédéric Krewski just som han skall till att tanka på macken och han hoppas på att detta kan bli en väckarklocka för fler att välja de lokala alternativen.

Tack från HBU!
Det är ingen tvekan om att butiken på byn betytt mycket för Lidenbygden genom åren. Så även för oss på ”Holmsidan”, inte minst sedan butiken i Holm stängde i november 2011. Holmbygdens Utveckling, HBU, vill passa på att tacka Per Norlander och hans personal för deras insatser så långt och hoppas att allt går bra så länge de fortsätter, samt att de hittar en ny lika engagerad företagare som vill ta över. Likaså gäller givetvis Lidenmacken.

År 2011 slog butiken i Holm igen sina dörrar. Här med Hjördis med rollatorn utanför.

.
Läs även

23/4 -12 St.nu: Sökes: En handlare till Holm
2
2/6 -11 ST.nu: Butiken bevarar bygden


.

Läs ICA-Lidens egna meddelande nedan. Klicka på pratbubblan för att läsa kommentarer.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *