Krigsveteranen i Österström fyller 60 år

Jan Sjöström fyller 60 år.
– Nu kan jag spendera en hel dag i skogen med att fiska eller fota, säger Jan Strömberg som på midsommarafton fyller 60 år.
De flesta som åkt längs väg 320 har 
nog lagt märke till ett av Holms landmärken, Jannes ”UN-observationstorn” med FN’s, den Libanesiska och den svenska flaggan. I dagens Sundsvalls Tidning skriver de om krigsveteranen som efter sju FN-tjänstgöringar i Sinai, Cypern och Libanon hittade lugnet på en gård i Österström. Janne beskriver de hemskheter han sett från olika krigshärdar med minsprängda bilar, synen av döda kollegor och de mentala utmaningar som det fört med sig. Sonen kallar honom skämtsamt enstöring, men att flytta till Holm blev som en del behandlingen av hans diagnos posttraumatiskt stressyndrom (PTSD). Ändå beskriver han tjänstgöringstiden som den bästa i hans liv.

Idag är Janne redan en inbiten Holmbo och en av eldsjälarna i föreningslivet. Som aktiv inom Holms fiskevårdsområde och Holmbygdens Utveckling har han ett varmt engagemang för bygdens bästa.

Grattis Janne önskar HBU!

Artikel i ST (tryck/klicka för att förstora)
Läs artikeln om Jan Sjöström, 60.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *