Äntligen fiberdags! – Erbjudande t.o.m. 31/3!

Nu är det äntligen dags koppla upp Holmbygden med fiberbredband. I dagarna har Holm Fibers medlemmar fått ett erbjudande i brevlådorna där man fram till den 31 mars kan ansluta sig till ett rabatterat pris på 18 400 kr (1500 kr dras från ord. pris på 19 900 kr). Även de som inte vill nyttja tjänsterna idag, kan ansluta huset för framtida behov! 

Hårt arbete sedan oktober 2013
Det är efter cirka 3,5 år av idogt arbete av Holm Fibers styrelse med medlemsvärvningar, möten, ansökningar m.m. som det nu står klart att det är Servanet som kommer att dra nätet i Holm. Servanet är även det företag som kommer att göra det ortssammanbindande fibernätet från Sundsvall, vilket gör att fler kommer att kunna ansluta sig sedan även utanför Holm Fibers upptagningsområde.

Inkluderad grävning ända fram till huset i erbjudandet
I tidigare skeden har det varit tal om att föreningen själv skall ordna med nedgrävning av kabeln i Holm och man själv eventuellt skulle stå för egen grävning sista biten fram till husväggen. I erbjudandet idag ingår dock både grävning hela vägen fram, samt håltagning i väggen. Vet man inte idag om man vill ha eller behöver tjänsterna i nätet, kan man även vänta med själva abonnemanget. På så vis blir ändå huset ansluten till nätet, vilket i sig höjer fastighetsvärdet betydligt mer än inkopplingskostnaden. Tidsplanen är att sätta spaden i marken om tre månader, i juni.

Holm Fiber Ekonomisk Förening
Föreningen fortsätter givetvis att bevaka processen med fiberdragningen idag, även om Servanet tagit över ansökan och uppdraget gentemot till Länsstyrelsen. Dock står det nu upp till var och en att välja om man vill ha fiber eller inte. Det blir således inget gemensamt föreningsbeslut för detta. Vilken roll Holm Fiber sedan kommer att ha framgent kommer att presenteras och diskuteras på årsmötet under senvåren och slutligen beslutas av medlemmarna. Läs mer här om Holm Fiber och tidigare artiklar.

Inforuta för Servanets erbjudande

Mer information kring tjänsteutbud, räkneexempel, villkor m.m. finns att läsa i utskicket.

Inte bara fibernät
Liksom mycket inom annan landsbygdsutveckling handlar bredbandsutbyggnaden i Holm inte bara om saken i sig – en snabb internetanslutning, TV-tjänster och IP-telefoni. Att utveckla bygden tillsammans skapar grundläggande förutsättningar för framtiden. För att sammanfatta behovet att vara med på resan kan Holm Fibers styrelses allra första facebookinlägg citeras”Vi vill presentera det arbete som pågår att se till att vår hembygd får tillgång till det livsviktiga bredbandsnätet för att vår hembygd ska kunna fortsätta att leva och utvecklas i framtiden. Låt oss vara med att ge våra barn och barnbarn och även andra en möjlighet att leva och bo i vår vackra hembygd.”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *