Hus räddat från brand av Förstärkt medmänniska – Bli en du med!

Under valborgshelgen räddades ett hus i Norrleringen från brand av en så kallad Förstärkt medmänniska. Vill du också bli en!? Eller är du redan med och vill få repetitionsutbildning och bl.a. testa pulversläckare. Anmäl ditt intresse här!

Räddningstjänsterna i Fränsta och Liden som larmades till gräsbranden fanns 33 och 36 km bort, med fem minuters inställelsetid och en halvtimmes körtid till Norrleringen. Dock fanns närmsta förstärkt medmänniska bara 3 minuter bort och hjälpen var snabbt på plats med en handbrandsläckare. Skillnaden av brandens utgång kan ha varit stor p.g.a. av det tidiga och rådiga ingripandet. Läs mer i Sundsvalls Tidningen om branden.

Räddningstjänst och ambulans larmas alltid vid 112-samtal om olyckor i Holm precis som överallt annars i Sverige. Ofta är det dock under de första minuterna direkt efter en olycka som de avgörande och livräddande åtgärderna främst kan göras. Då finns i regel tillgängliga resurser långt bort när man vistas i glesbygden.

Nu finns chansen igen för dig som gärna skulle ställa upp om du har möjlighet vid en olycka eller ett hjärtstopp i vår bygd. Utbildningskvällar anordnas nu i Sundsvall 15/5 eller Ånge 16/5, kl 17-21 för nya och kl 19-21 som repetition för redan aktiva. Har du inte möjlighet att gå nu, ange att du hellre går en utbildning längre fram. Anmäl ditt intresse här!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *