HBU ställer in alla möten, föreningsaktiviter och uppmanar till social distansering och att hjälpa varandra

Vi, i föreningens styrelse, vill ta vårt ansvar i utvecklingen kring corona och ställer härmed in/skjuter upp HBU’s årsmöte som var planerat till den 23/3 och alla andra föreningsaktiviter närmsta tiden. Vi återkommer framöver med nytt datum eller ev digital form av möte. Detta för att minska på onödiga sociala möten och undvika smittspridning. Samtidigt vill vi uppmana alla att ta detta på största allvar! Att vara rädda om sig själva och varandra!

Att tvätta händerna ofta och framförallt social isolering är det bästa sättet att undvika smitta. Ingen har smittats eller kommer att smittas som inte utsätts för viruset, det säger sig självt.

Detta är en riktig kris och tänk inte längre att ”det kommer inte hit”. För det har det redan gjort och snart kanske första dödsfallet också! Stor del av Holmborna är äldre och tyvärr i den största riskgruppen med sämre prognos.

(Jag jobbar själv inom vården och krisen eskalerar för varje timma i landet med slut på skyddsutrustning och brist på personal. Vi tillverkar redan skyddsvisir av kontorsmaterial osv. Dödsstalen kommer snart att stiga lavinartat och vi kommer snart att börja prioritera vilka som får vård eller lämnas att dö. Ålder och sämre hälsa har prioriterats lågt i andra länder. Detta säger jag inte för att skrämmas utan för att låta allvaret tydliggöras. Så ser situationen redan ut i länder som har hunnit längre än oss. Vi kommer troligtvis inte vara ett undantag, men jag hoppas jag har fel!)

Så var rädda om er och hjälps åt! Utnyttja fördelen med att bo i glesbygden, känna sina grannar och kanske vara lite mera förberedda på katastrofer. Stanna hemma och undvik sociala sammanhang i möjligaste mån. Se på TV/serier/filmer, spela dataspel, pimpla, fota naturen, ta promenader och joggingturer, åk skoter och skidor, grilla korv, åk pulka, gör fler barn till bygden, ring istället för att hälsa på, skjut upp möten/sammankomster, åk inte till hälsocentral eller sjukhus med feber och hosta utan att ringa först, handla åt varandra istället för att åka tillsammans och lägg ut i Holm-gruppen här på Facebook om du behöver hjälp med något.

”Vi håller ihop.”

Med omtänksamma hälsningar ❤️
Holmbygdens Utveckling,
genom ordf. Niklas Wikholm

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *