Nystart för Sandnäsets Bad & Camping med nya ägare!

Uppdatering (14/6 -23):
Öppettider för Sandnäsets Restaurang och bar på campingen:
Söndag-Torsdag 10:30-20:00
Fredag- Lördag 10:30-23:00.

Lunchbuffé kl 11-20, 7 dagar i veckan! 100 kr, inkl. dricka+kaffe, billigare för barn.

Exempel på övrigt på menyn: Lövbit, hamburgertallrik, starköl (65 kr), vin, ”bubbel”, läsk, glass och snacks.

Hämtmat kl 11-18. Bordsbokning och beställning av hämtmat: 0722-194 222

Se smakprov Sandnäsets Bar & Restaurang

.

ARTIKEL

Sandnäsets Bad & Camping, en av Holmbygdens riktiga pärlor med sin långa sandstrand och mysiga camping i tallmon, har just fått nya ägare och nu fejas för fullt inför nyöppning. Här kommer en liten lägesrapport med svar på funderingar som säkert många Holmbor och sommargäster runtomkring nu går och klurar på.

I tider med coronasmitta är så klart mycket ovisst som för alla inom semester och resebranchen, samtidigt som att husvagnsförsäljningen ökar och många börjar sikta på en inrikes semester. Nya ägarna Chop och Rickard Widmark tycks oavsett ta det med ro.

Vad tror ni om sommaren och campinglivet?
– Det kanske blir lite av en mjukstart medan vi kommer att ha mycket att fixa med, så här i början. Samtidigt kan det ju bli en inrikes semesterboom också en bit in på sommaren nu när mångas utlandsplaner läggs på is och om smittspridningen planar ut. Oavsett hur det kommer att se ut önskar vi folk varmt välkomna hit för att campa, äta en bit eller bada, säger Rickard.

När är det planerat för öppning?
– Det är faktiskt öppet redan idag för den som vill komma med vagn, men med största sannolikhet firar vi nationaldagen 6 juni här med att öppna på riktigt med service och mat. Sen är ju allt idag lite preliminärt med hur det kommer att se ut, med tanke på corona och hur riktilinjerna ändras. Vi kommer att öppna upp och hälsa alla välkomna till vårt lilla paradis, men anpassar givetvis verksamheten efter vilka råd som ges.

Vad händer just nu kring Sandnäsets camping?
– Vi är där mest på helgerna just nu och grejar och så är det förstås en hel del byråkrati med tillstånd och dylikt att fixa med pappersmässigt också. Sen är det ju en del trogna gäster där redan också, som gör iordning sina vagnar lite inför sommaren.

Vad har ni tänkt att erbjuda för mat?
– Thaimat är vi duktiga på. Både frun och svärmor, som också kommer att hjälpa till, är från Thailand och kan det thailändska köket. Sedan kommer menyn att breddas utöver det med kötträtter bland annat. Mat kommer även att erbjudas för avhämtning. Sen ska det så klart bli fullständiga rättigheter.

En första meny. Tillägg kommer att göra med dryck, efterrätter och en kvällsmeny med lite kött- och fiskrätter.

Har ni tänkt några aktiviteter eller nybyggnationer på campingen?
– Vi planerar att rusta upp minigolfbanan och kanske flytta den lite längre in på campingen. Sen får vi se lite eftersom vad vi hittar på mera. Faciliteterna behöver rustas upp vilket vi också kommer arbeta med allteftersom. Bl.a. skulle det behöva ordnas till ett bättre tillagningskök för tältande campinggäster och bättre duschutrymmen. Jag är rörmokare och lite allt-i-allo sen tidigare, så det skall nog gå bra.

Har ni tankar själv på att flytta uppåt från Sundsvall?
– Åtminstone på sommarhalvåret är tanken att bo på campingen. Kanske flytta dit en villavagn eller så att kunna husera i. Vi har ju även två barn på 11 och 14, så det behövs något lite rymligare.

Prisuppgifter för camping på Sandnäset (200519)
Husvagn & Husbil med elektricitet: Dygn 180 kr, vecka 945 kr.
Månadspriser Juni: 2160 kr, juli: 2790 kr, augusti: 2232 kr.
Husvagn & Husbil utan elektricitet: Dygn 165 kr, vecka 865 kr.
Månadspriser: Juni

1980 kr, juli 2550 kr, augusti 2046 kr.
Längre tid än en månad: Junis månadspris med 10 % rabatt (exempelvis juni + juli med el; 2160 x 2 = 4320 – 10% = 3888 kr.)

Gunilla (t.v.), mamma Elinor och pappa Lars-Örjan (t.h.). En av de tidigare ekipagen i år som lade till på Sandnäset. Spända av förväntan diskuterade de sommarplanerna över en… kaffe.

En gråmulen kylig majdag befann sig familjen Hedin redan på plats.
– Det blir kul att se hur det kommer att bli här uppe på Sandnäset med de nya ägarna, säger Gunilla.

– Men vi kunde inte hålla oss riktigt, så vi åkte upp och kollade läget lite och testade vagnen lite inför säsongen, tillägger Elinor.

– Det är ju lagomt avstånd hit med, att bara sig ta sig hit på en liten dags- eller helgutflykt, fortsätter Lars-Örjan.
.

Se Sandnäsets nya facebook-sida här för mer uppgifter om vad som händer på campingen idag eller om du vill skriva till ägarna Chop och Rickard.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *