Holmrivaler gör upp på Solvalla!

RESULTAT LOPP 4: Med ett vinnarodds på drygt 2000 ggr pengarna var kanske Hjerpes häst aldrig favorittippat. Tyvärr var Prince Of Laddie också lite väl ivrig och galloppera ut. Hästen Fly The World var istället först över mållinjen.
RESULTAT LOPP 12: Holmstravartiteln togs hem av Per-Eric Hjerpe på en 11:e plats och Lindgrens häst travade in två tiondelar efter på en 13:e plats. Det var dock ingen vidare dag i ovalen för någon av dem då båda placerade sig utanför prispengarna.
                                                     Se resultat nedan.


.
REPORTAGE

Hästlegendarerna från Holm, Per-Eric Hjerpe och Hasse Lindgren, skall så till sist göra upp ikväll 22:00 i idrottens högborg. I samma lopp och med varsin häst startar de nämligen på Sveriges travarena nummer 1 – Solvalla.

Sedan länge har de båda varit vänner, lagkamrater i HSK, gemensamma hästdelägare och kollegor inom travsporten. Tillsammans hyllades de av självaste travgurun Leif ”Loket” Olsson för sina bragder på Bergsåker. På senare år har dock de båda hästentusiasterna valt att gå sina egna vägar med egna stall, för idag gnägga ikapp i vad som närmst kan liknas med Stockholms svar på vilda västerns hetaste dragdueller. H Lindgren a.k.a. Gåltjärn Stall bjuder upp till dans med nr 8 ”Diamond Rain” körd av kusken Bo Eklöf. P-E Hjerpe och travetablissemanget Cash Out svarar dock oblygt med nr 7 ”Lönshults Signe” och med inte mindre än sig själv bakom i sulkyn.

.

Se hela startfältet 22:00, lopp 12.
.
.
Förutom årets stora travutmaning blev Holm-sonen Per-Eric dessutom stolt nybliven pappa så sent som för bara en vecka sedan. Familjens nytillskott blev en liten flicka  – GRATTIS!!
Hasse Lindgrens stall tar dock fel om de förlitar till att Hjerpe kommer ofokused till huvudstadens drabbning.

..:
.
.
Lugnet före stormen
Vid ett hemma hos-reportage på Hjerpes domäner kunde själv kusken ge en kortare exklusiv intervju till Holmbygden.se.
Efter dagens hårda träningspass var det med en välförtjänt fettisdagsbulle stillsam genomläsning och analys av onsdagens startfält.

.

.
 
.
.– Förberedelserna har varit minutiösa inför Holmderbyt på Solvalla. Lönshults Signe har preparerats med proffsmassage av hästkiropraktor och kosten har toppats med tillskott och vitaminer inför loppet. Det blir något att bita för den gamle räven Hasse Lindgren, säger P-E Hjerpe självsäkert.

”Holmduellen” – lopp 12 kan ses i spelbutiker och av ATG:s kunder på ATG.se.
.

Hjerpe i riks-TV
Per-Eric (mörkblå, guldstreck, långrandiga ärmar) startar dessutom med ytterligare en häst ikväll på ”Valla” i V86:ans lopp 4 kl. 19:30. Framför sig har han då med treåringen häst nr 8 ”Prince Of Laddie”. Detta lopp direktsänds i TV4 Sport!
Se Odds och mera info om loppen.

P-E Hjerpes motto: ”Så länge det finns lopp, finns det hopp!”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *