Hembygdsdag i Holm med 30-årsjubileum

Hembygdsföreningen firade 30 år.Söndagen den 7 juli firade Holms hembygdsförening trettio år. Dagen började med gudstjänst och barndop i Holms kyrka. Under gudstjänsten framfördes musik av Susann Reistad på fiol och Bertil Westlund på gitarr som spelade låtar från Holm. Några av låtarna var av Helge Sahlin och Edvard Kallberg.

Medelpads hembygdsförbunds vice ordförande, Anne Strandlund, höll tal och framförde förbundets gratulationer till föreningen. Sammankomsten i kyrkan avslutades med att föreningens ordförande sedan tretton år tillbaka, Göran Loviken, hedrades med Sveriges hembygdsförbunds hedersnål med lagerkrans och diplom för mångårigt förtjänstfullt arbete inom hembygdsrörelsen.

Efter gudstjänsten samlades man i församlingshemmet där det serverades smörgåstårta och kaffe. Ordföranden höll tal och erinrade bland annat om föreningens förste ordförande, Olle Eliasson, och hans stora betydelse för föreningen. Tre av grundarna som ännu finns bland oss, Anna Greta Agge, Sigurd Sjöström och Holger Sahlin, förärades med var sitt dedicerat exemplar av ”Holmboken”. Ett femtiotal besökare hade slutit upp för att delta i firandet av föreningens första trettio år.

Text och bild: Holms Hbf., Lars-Erik Wikholm.

holmbygden.se/NYHET
Fler får hemskt gärna hjälpa till att skicka in anslag, nyheter och reportage här!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *