Holms SK silvermedaljörer i Sundcupen!

Silvermedaljörer i Sundcupen 2016. På bilden stående; Andreas Lundberg, Linus Frisk, Kent Ringlöv, Yevhen Ponomarenko, Andreas Moreau, Matee Metta, Erik Björk, Robin Bergman. På knä; Niklas Wikholm, maskoten, Patrik Matsson, Larsa Sollén, Johan Rudin, Thomas Eriksson. Liggande; Peter Lind.
Finallaget och silvermedaljörerna i Sundcupen 2016, Nordichallen.

I torsdags klubbade representantskapsmötet att Holms SK får spela Division 5 i sommar och som tack för förtroendet tog laget hem silvermedaljerna i Sundcupen under helgen som var. Turneringen spelades i Nordichallen på sjumannaplan. I gruppspelet vann HSK två matcher och förlorade en. Efter en något nervös och svajig inledningsmatch mot Arbrå BK / Vallsta IF, sansade man sig och kunde sedan föra ett bättre vårdat spel i de nästkommande matcherna. Mot Hassels IF och Bondsjöhöjdens IK vann man då med 1-0 och  2-1.

I en minst sagt spännande kvartsfinal gjorde HSK en stark avslutning mot Kubikenborgs IF och återhämtade två underlägen från 0-1 och 1-2 till 2-2 när slutsignalen ven. Matchen avgjordes sedan på straffläggning och Peter Lind blev matchhjälte med en delikat benparad som räddade Holm kvar i turneringen. Se straffläggning nedan.

I semifinalen bjöds det på bra motstånd, men tog Holm hem en betryggande ledning mot Bondsjöhjödens IK med 2-0 som utjämnade till 2-1 i slutminuterna. För första gången på ett antal år var så Holms SK således i cupfinal!

 Silvermedaljer till laget och ett presentkort till lagledare och målvakt Peter Lind.I finalen möttes återigen Arbrå BK / Vallsta IF, men blev än en gång övermäktiga Holmkillarna. Det bjöds dock på ett bättre motstånd än i gruppspelet, men slutresultatet blev det samma 0-4. Summa summarum en bra helg för Holmlaget, som förhoppningsvis ingjuts lite självförtroende inför säsongen. Peter Lind utsågs även till mest värdefulla spelare, som från början bara skulle vara lagledare men fick ta på sig handskarna och hoppa in i målet.

Redan ikväll väntar nästa utmaning och första matchen i Värmecupen på Västhagen mot Nedansjö IK klockan 20:00. Välkommen att heja på Holmlaget! Resterande match- och träningsprogram hittar du alltid på holmssk.se/kalender.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *