HBU tillverkar skyddsutrustning till Lidens Hälsocentral, äldreboenden och hemtjänst

På Lidens Hälsocentral är vi vana att få hjälp när vi behöver det, men igår meddelade man på Nordvästra Sundsvall och i Holm-gruppen att nu var det de som behövde hjälp. Den stora anstormningen av sjuka har knappt börjat för Region Västernorrland, men det är redan brist på skyddsutrustning. I Liden är det ont om munskydd och ansiktsvisir. Nu startar Holmbygdens Utveckling, HBU, egen tillverkning för att göra bygderna runtomkring självförsörjande på skyddsvisir.

Vill fler bidra kan man lämna materiel på hälsocentralen (vid ambulansintaget) eller stödja HBU, som köper plast och tillverkar visir!

Efter att man igår gick ut och bad om hjälp hadet det redan under dagen inkommit flera paket med munskydd som kunde avvaras från Tessans i Sillre och Lidenfoten. För att bistå med ansiktsvisir producerar nu även Holmbygdens Utveckling plastvisir med hjälp av 3D-skrivare och overheadpapper. Patrik Wikholm sköter tillverkningsprocessen och yngre brodern Niklas monterar ihop och distribuerar ut dem.

HBU kommer att leverera en bunt ansiktsvisir till alla som behöver det inom vård- och omsorg runt Holm-Indal-Liden, förhoppningsvis redan imorgon fredag. Förutom till Lidens Vårdcentral kommer även hemtjänsten och äldreboendena Rutsgården i Liden och Solgården i Indal att få om de också är i behov. Har vi kanske missat någon annan!?

 

Vill man stödja tillverkningen av skyddsutrustning och inköp av plastmaterial (samt hemsidan och allt annat vi i HBU gör för bygden, så klart!) går det bra att skicka 50 kr för medlemskap till swish 070-537 11 22 eller via PlusGiro 197 34 26-8.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *