Gimåfors – Årets by!

Gimåfors ligger naturskönt i Holms västligaste delar mellan Holmsjön och Leringen, med strand mot Fagervikssjön däremellan. På bilden; Bygdegården längst till höger, Fagervikssjön till vänster och Leringen skymtar bortom bron söderut längst upp.

Hela Sverige meddelade idag att mottagare för utmärkelsen Årets By i år är Gimåfors Bygdegårdsförening och motiveringen lyder:


.
”I de inre delarna av Sundsvalls kommun på gränsen till Ånge kommun ligger byn Gimåfors. En liten skogsby med 50 bofasta innevånare. Man är inte många boende, men här finns ett stort engagemang för bygdens utveckling med många som engagerar sig och skapar attraktiva aktiviteter.
Det är i Gimåfors det händer!

En av de samlande krafterna är Gimåfors bygdegårdsförening med bygdegården som ett nav för byn. En förening med dubbelt så många medlemmar som det finns boende i byn.

Gimåfors visar att det inte är byns storlek som alltid är viktigast när det gäller
att få en by att utvecklas och bidra till att hela Sverige lever.

Därför har Hela Sverige ska leva Västernorrland utsett Gimåfors till Årets by i
Västernorrland 2023.”

Det är här man samlas i byn, på bygdegården i Gimåfors. Sommartid är det även mycket aktiviteter utomhus på gården. Nu senast i helgen var det Marknad & Loppis och dessförinnan midsommarfirande. Härnäst väntar konstrunda 15–16/7 med spännande uttryck med lokal anknytning. Pass på att träffa konstnärerna och köpa deras verk!

Se SVT’s reportage och intervjuer med Rikard Lagerberg, ordförande i Gimåfors Bygdegårdsförening, samt byborna Margit Larsson, Holger Pettersson och Britta Petterson berättar om det bästa med Gimåfors.

Bygdegården i byn fungerar som ett nav och erbjuder allt från konserter, vernisage och trolleriföreställningar och till filmvisning, kakbuffé och surströmmingsskiva. Trots ett 50-tal bofasta är det som regen fullsatt när det anordnas tillställningar av olika slag.

STORT GRATTIS GIMÅFORS!
.

Länkar
Mer information om Bygdegårdsföreningen
Gimåforsgruppen på Facebook

Läs mer:
4/7 -23: SVT Nyheter Västernorrland: Gimåfors utsedd till Årets by i Västernorrland
4/7 -23: Pressmeddelande – Gimåfors utsedd till Årets by i Västernorrland 2023

Välkommen att bli medlem!
Vill du också bli medlem? Medlem blir du genom att betala 100kr per person (märk med ”medlemsavgift”) till antingen PG: 432456-2 eller via Swish 1231880921.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *