Vaccinering i Holm torsdag 30/11 kl 11-15


På torsdag är det vaccination på Anundgårds skola. Alla, såväl kungligheter som vanligt folk är varmt välkomna! Foto: Sara Friberg/Kungl. Hovstaterna

På torsdag 30/11 kl 11-15 går det bra att vaccinera sig på Anundgårds skola! Då kommer Regionens Mobila team till Holm. Alla som är aktuella för vaccination mot covid och/eller influensa, dvs säga +65 och riskgrupper eller yngre som inte fått någon på fyllnaddos under de senaste 9 månaderna, är varmt välkomna. Ingen bokning eller föranmälan krävs. Samtidigt kommer vi att ha extra öppettider på cafét under hela tiden, så det går bra att ta en  kopp kaffe före eller efter.

.

Det har varit en drastisk ökningen av covid-fall under hösten där Västernorrlands har varit bland de värst drabbade.

 

.


Att åka ut till fler ställen är ett sätt att nå ut till fler, berättar Malin Plantin Sjöblom som är vaccinationssamordnare på Region Västernorrland. Tidigare har man bl.a. varit på Hemsön och häromdagen i Viksjö och till veckan är det dags i Holm. Se videoklipp här.

Holmbygdens Utveckling har under en längre tid arbetat för att få till ett så kallat hälsorum/samhällsrum i Holm och detta blir lite av en invigning av hälsorummet. Där hoppas vi framöver kunna göra det möjligt i framtiden att ta blodprover, blodtryck, väga och vaccinera småbarn med mera.

Läs mer om vad som gäller vid vaccination
Frågor och svar om vaccination mot covid-19 — Folkhälsomyndigheten
Frågor och svar om influensavaccination — Folkhälsomyndigheten
Frågor om vaccinationen och lokalerna i Holm – Holmbygdens Utveckling

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *