Efter två decennier av misskötsel: ”Kommunen kan inte agera på hörsägen”


”Kommunen kan inte agera på hörsägen”, menar Hans Forsberg (C), ordförande i Lokala Rådet för Indal, Liden och Holm. 

Bostäder behövs i kommunen och att ”Sundsvall växer”, det har vi hört ett bra tag nu. Dock gäller det inte landsbygden, om man skall förstå kommunledningen rätt. I fyra års tid har representanter från Holm påtalad de problem som varit kopplade till Skandalhusen som varit för i Lokala rådet. Trots det betraktas det som hörsägen av Rådets ordförande Hans Forsberg, som varit med och hört om problemen sedan Lokala rådets start år 2020. När SVT’s reporter ifrågasätter denna hörsägen och hänvisar till de mängder av rättsfall och den dokumentation som finns från två decennier, så svarar Hans Forsberg inte på frågan.

Se klippet från SVT Västernorrland:

Hans Forsberg menar på att man vänt på varje sten, men någon kostnadskalkyl har dock inte presenterats för vad det skulle kosta kommunen att köpa fastigheterna och frågan har inte tagits upp till politiskt beslut om att köpa dem.

Mitthems säger att nyproduktion för fastigheter idag kostar ungefär 2 miljoner per bostad, vilket i jämförelse för 20 bostäder som i detta fall skulle innebär 40 miljoner.
I det här fallet skulle kommunen dock kunna köpa fastigheterna och renovera dem för en betydligt mindre summa.
Någon kostnadskalkyl har dock inte presenterats och frågan har inte tagits upp till politiskt beslut om att köpa fastigheterna.

Läs mer i tidigare artikel:
18/1 -24: Skandalhusen än en gång i konkurs. Byborna vädjar till kommunen om ett stopp

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *