Skandalhusen än en gång i konkurs. Byborna vädjar till kommunen om ett stopp.


SVT Västernorrland sände igår ett av sina många inslag kring oegentligheterna kring ”Skandalhusen”. Se fullskärm här.

I snart två decennier har det pågått ägarbyten mer eller mindre årligen av de så kallade Skandalhusen. Det har varit obetalda fakturor, domstolsärenden, misskötsel och tidningsrubriker. Trots att samme man, Johan Stendahl som utseddes till ”Sveriges värsta hyresvärd”, genom åren återkommande har nekats ha något att göra med bostäderna, står han idag ändå i konkurshandlingarna som ledamot tillsammans med ”kollegan” affärsjuristen Michael Sterner för det senast konkursade företaget Storsjön Fastigheter.

Själv har Johan Stendahl en skuld till Kronofogden på närmare 354 miljoner kronor och ligger därmed på Kronofogdens Tio-i-topp-lista och trots att det gått så många år sedan han köpte fastigheterna i Holm 2005, så står han många ägarbyten senare ändå på konkursen för den senaste ägaren Storsjön Fastigheter.

Tillsammans med de gamla ”lagkamraterna” advokaten Michael Sterners, bilhandlaren Håkan Larssons och civilekonomen Marcus Hambergs respektive bolag står de idag tillsammans i konkursboets handlingar. Såväl på skuld- som på fordringssidan, konstigt nog. Gemensamt har deras företag fordringar på drygt miljoner 30 kronor av Storsjön Fastigheter. Trots så stora belopp med miljonskulder, så har ingen större verksamhet och inga hyresgäster har synts till vid fastigheterna i Holm under flera år.

En förhoppning byborna i Holm har är att Sundsvalls kommun skall vilja få ett slut på eländet och ordna till bostäderna. För kommunen har sagt att det behövs mycket bostäder, men nybyggnationer går trögt och här finns fastigheter möjliga att göra iordning. Därtill har de chansen sätta stopp på de oegentligheterna pågår. I veckan kommer en delegation politiker upp för att diskutera bostäderna och andra frågor som rör bygden.

Läs mer
17/1 -24 SVT Västernorrland: Skandalhusen i Holm ska säljas – byborna hoppas på lösning efter 20 års kamp

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *