Orgelkonsert i Holms kyrka söndag 30/6 – ”Att återuppväcka en förlorad klang…”

Välkommen till konsert i bygdens särklassiga bästa akustiska lokal, dvs Holms kyrka, med Hans-Ola Ericsson (orgel och cembalo) och Lena Weman (traversflöjt och viola da gamba).

På söndag 30 juni kl 18 kommer musikerparet från Sunnansjö, Hans-Ola Ericsson på tillsammans och Lena Weman att hålla konsert i Holms kyrka. 


Lyssna på Hans-Ola Ericsson vid orgeln i klippet ovan. Fler konserter, poddar med mera på Youtube här.

Artiklar i ST om musikerparet:

Ingen kan undgå att bli upplyft av sådan briljans
”Att vara lokal förmåga och internationellt känd behöver inte utesluta varandra; inte om man som orgelprofessorn, konsertorganisten, bildkonstnären med mera Hans-Ola Ericsson med fru Lena Weman, specialist på tidig musik, numera har Sunnansjö i Holm som bas.” Så skriver Sundsvalls Tidning i dagarna om musikerna från södra sidan av Holmsjön.
Läs hela artikeln här.

Musikerparet byggde spektakulärt tornhus
Efter tio år i Montreal flyttade musikerparet hem till Hans-Olas rötter i Sunnansjö.

”…i dag är det tornprydda huset i Sunnansjö deras plats på jorden. Där målar, strövar och övar de. För Hans-Ola har inte minst måleriet hjälpt honom genom en tuff cancersjukdom.”
Läs mer om när musikerparet flyttade till Holm och om bygget av det spektakulära tornhuset.

.

.

Orgelprofessor fyllde Tuna kyrka med överjordisk klang
”Hans-Ola Ericsson är en auktoritet i orgel – och kyrkomusikvärlden. Internationellt eftersökt orgelsolist, meriterad pedagog med stor akademisk erfarenhet och professorstitel, kompositör och även bildkonstnär.” Läs om konserten i Tuna kyrka.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *