SVT: Håkan Larsson förbereder ”Stendahls skandalhus” för Migrationsverket


SVT uppmärksammar Håkan Larsson Bilkonsult AB’s planer att öppna ett asylboende i ”Stendahls skandalhus i Holm”. Det har rådit febril verksamhet vid de så kallade skandalhusen den senaste tiden. Det som i vanliga fall är misskötta och igenväxta bostäder med hyresgäster som glömts bort har i dagarna putsats flitigt inför att visas upp för Migrationsverket.

Håkan Larsson som äger bilfirman Bilforum i Örebro är det denna gång som säger sig vill öppna ett asylboende i Holm. Anmärkningsvärt är det tredje gången (minst?) i ordningen som ett tidigare okänt företag plötsligt vill öppna ett flyktingboende i just de skandalhus som tidigare köptes av Johan Stendahl. Mannen med otaliga konkurser, skuldsatt på drygt en kvarts miljard och dömd för bl.a. ekonomiska brott, misshandel med mera och som av många anses ha misskött fastigheterna det senaste decenniet.

I Holm har det sedan länge betvivlats alla de olika ägarnas förtroende för att öppna ett boende när det inte klarar eller vill ta hand om de få hyresgäster de redan har. En familj var utan ström tre månader i sträck och Håkan Larsson står fortfarande inte för elektriciteten trots att han är skyldig att hålla med den. Det torde vara ett betydligt svårare åtagande att ta hand om 200 flyktingar från krigshärjade länder som de nu vill husera i Anundgård, med 90 bofasta invånare.

SVT uppmärksammade idag Håkan Larssons planer nu när de aktualiserats för stundande besiktning av Migrationsverket. Läs mer i SVT’s reportage om skandalen.
6/8 SVT Nyheter Västernorrland: Asylboende åter aktuellt i skandalhusen.

.

Kopplingar mellan Håkan Larsson och Johan Stendahl avslöjades i TV.

UPPDATERAT 7/8:

Se SVT’s fortsättning på reportaget och lyssna på hela intervjun med Håkan Larsson där han förnekar att han känner Stendahl.
17/8 Holmbygden.se:Nye ägaren Håkan Larsson ljög i TV om Johan Stendahl”.

.

Länkar:
Tidigare tidningsartiklar, radioprogram och TV-reportage om skandalhusen i Holm.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *