Räddningsbåt stulen på Västbyn!

Räddningsbåten stulen på Västbyn!
”Båten får endast användas i nödsituationer”, säger skylten på Västbyns badplats. Nu tycks Räddningsbåten dock ha blivit stulen.

Nedskräpat kring grillplatsen på Västbyn.Troligtvis har räddningsbåten på Västbyn blivit stulen nu i september. Upplysningar emottages gärna om fler sett någonting. Enligt flitiga badplatsbesökare skall räddningsbåten funnits där i sommar. Nu har det dock uppmärksammats att den är försvunnen, samt att det var nedskräpat kring grillplatsen.

Vittnesuppgifter om eventuell stöld
Det kan tilläggas också att det den 6 september kring 17-tiden från båt setts en skåpbil på badplatsen. När man då svängde in mot stranden med båten, så fick skåpbilen plötsligt bråttom och åkte iväg med skåpdörrarna öppna. Efter det fanns det åtminstone ingen båt. Om den sedan var där precis innan det kan dock inte sägas med säkerhet, men sannolikt kan det ha ett samband.
Är det någon mer som kan säga när man såg den senast i nära anslutning eller sett vad det kan vara för skåpbil, så hör gärna av er!

Vad gör man om man ser något liknande?
Viktigt med grannsamverkan, inte minst i glesbygd.Ser man ett tveklöst pågående brott skall man naturligtvis ringa Polis via 112. Med vetskapen om att Polis oftast är 5 mil bort kan man förutom det eller vid tveksamma situationer som denna när man ”bara” ser något misstänksamt kan det också vara smart att dela det direkt i Holm-gruppen på Facebook. Eventuellt med en relevant bild. På så vis nås direkt drygt 300 medlemmar med ögon i och kring Holm. Gå med du också om du inte redan är med, för att få veta vad som händer i bygden.

Räddningsresurser få, men viktiga i glesbygden
Räddningsbåten i Västbyn är en viktig resurs om ett drunkningstillbud sker inne vid badplatsen eller ute på sjön. Liksom all annan livräddningsutrustning är den i glesbygden extra viktigt när det oftast tar lång till för räddningstjänst och ambulans att anlända. I Holm kan även räddningsbåten användas av de så kallade Förstärkta medmänniskor som finns i utspridda i bygden. Vid ett drunkningslarm i Holmsjön larmar SOS Alarm automatiskt frivilliga runtom i Holm via SMS och har då möjlighet att undsätta någon i nöd innan blåljuspersonal hinner fram. Läs mer om projektet Förstärkt medmänniska i Holm här och hur det fungerar. Här kan Du även anmäla ditt intresse om man vill vara med som en frivillig resurs.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *